Σχηματισμός φρυδιών

σχηματισμός φρυδιών

Τα φρύδια δεν χαρακτηρίζονται άδικα ως η κορνίζα του προσώπου, εξάλλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που διαθέτουμε λόγω των πολλών λειτουργιών που επιτελούν. Βοηθούν στον τονισμό των ματιών, αναδεικνύουν το σχήμα του προσώπου και παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία με τους άλλους. Φυσικά, κανένας δεν έχει εκ γενετής τέλεια, περιποιημένα φρύδια. Έτσι, για να επιτύχετε μια αισθητικά ολοκληρωμένη εμφάνιση ο σχηματισμός φρυδιών είναι απαραίτητος, ανεξαρτήτως φύλου. Οι εξειδικευμένοι brow artists του Casa de Beauté μας εξηγούν τη σημαντικότητα του σχηματισμού των φρυδιών καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη ενός εξαιρετικού αποτελέσματος.

Σχηματισμός φρυδιών. Που συντελεί;

Τα όμορφα περιποιημένα φρύδια είναι ένα γνωστό μυστικό κατά της γήρανσης. Αυτό διότι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι όταν σας κοιτάζουν. Τα σωστά σχηματισμένα φρύδια αναζωογονούν το πρόσωπό και να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο νεανικά.

Το σωστό σχήμα φρυδιών καθορίζεται από τον επαγγελματία εξετάζοντας το σχήμα του προσώπου και των ματιών. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και η δική σας προτίμηση.

Επιπροσθέτως, ένα περιποιημένο φρύδι μπορεί να δημιουργήσει μια λαμπερή εμφάνιση που σας αναδεικνύει. Ακόμη και χωρίς ίχνος μακιγιάζ, μια γυναίκα με περιποιημένα φρύδια θα φαίνεται συνήθως πιο καθαρή και εκλεπτυσμένη.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει απόλυτα συμμετρικό πρόσωπο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς στοχεύουμε να το έχουμε. Τα φρύδια που είναι ασύμμετρα μπορούν να χαλάσουν την ισορροπία του προσώπου, κάνοντας το ένα μάτι να φαίνεται μεγαλύτερο από το άλλο ή αλλάζοντας εντελώς το βλέμμα. Τα καλά δομημένα φρύδια αντιθέτως, είναι πολύ πιο αισθητικά ωραία ενώ το σχήμα που θα επιλεχθεί μπορεί να βελτιώσει και ορισμένες ατέλειες (όπως πχ. μάτια που απέχουν πολύ μεταξύ τους).

Τι σχήμα φρυδιών προτιμάται ανάλογα με το σχήμα του προσώπου;

Υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες σχετικά με τον σχηματισμό των φρυδιών με βάση τη δομή του προσώπου. Βέβαια ένας καταρτισμένος επαγγελματίας έχει τη γνώση να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο σχήμα σύμφωνα με το πρόσωπο του κάθε ατόμου.

Οι βασικοί κανόνες σχηματισμού φρυδιών είναι οι εξής:

Στρογγυλό Πρόσωπο:

Στα στρογγυλά πρόσωπα, το μήκος και το πλάτος του περιγράμματος του προσώπου είναι το ίδιο, ενώ το σαγόνι και το πηγούνι είναι εξίσου καμπυλωτά. Σε αυτή τη περίπτωση αυτό που προτείνουμε είναι ένα τοξωτό φρύδι με έντονες γωνίες. Αυτή η επιλογή θα «μακρύνει» το πρόσωπο και θα κολακεύσει τα ζυγωματικά.

Μακρύ πρόσωπο:

Εάν το μήκος του προσώπου είναι σχεδόν διπλάσιο από το πλάτος, συνίσταται χαμηλό τόξο, ίσια και επιμήκη φρύδια για να «ανοίξουμε» το πρόσωπο και να φαίνεται συμμετρικό.

σχηματισμός φρυδιών

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς είναι πιο φαρδιά στο μέτωπο, ενώ στενεύουν στο σαγόνι. Έτσι, τα ελαφρώς πιο παχιά φρύδια με καμπύλη να μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία των χαρακτηριστικών.

Τετράγωνο πρόσωπο:

Για να μαλακώσει η γραμμή του σαγονιού σε ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου, προτιμώνται καμπυλωτά ψηλά φρύδια που σταδιακά εξασθενούν, ενώ αποφεύγονται τα αιχμηρά και γωνιακά φρύδια.

σχηματισμός φρυδιών

Σχηματισμός Φρυδιών: Μέθοδοι.

Ο σχηματισμός φρυδιών γίνεται μέσω τριών μεθόδων αποτρίχωσης, αυτές είναι:

Αποτρίχωση με τσιμπιδάκι.

Αποτελεί την πιο συχνή μέθοδο αποτρίχωσης και όχι άδικα. Είναι ιδανική για να σχηματιστεί το φρύδι με ακρίβεια ενώ οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα και αργούν να επανεμφανιστούν.

Αποτρίχωση με κλωστή.

Συνήθως χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με το τσιμπιδάκι. Αφαιρεί μεγάλο όγκο τρίχας σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ είναι σχετικά ανώδυνη μέθοδος.

Αποτρίχωση με κερί.

Αποτελεί την πιο ανώδυνη μέθοδο αποτρίχωσης, βέβαια δεν πρέπει να γίνεται συχνά καθώς πολλά δέρματα με τον καιρό ενδέχεται να παρουσιάζουν χαλάρωση από το κερί.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί του Casa de Beauté έχουν τη γνώση και την εμπειρία να δημιουργήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα στα φρύδια σας. Δείτε τις προσφορές του μήνα και κλείστε ραντεβού για να απολαύσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης φρυδιών με τιμές που ξεκινούν από 5€!

Με τον σχηματισμό φρυδιών επιτυγχάνεται η βελτίωση ορισμένων ατελειών στο πρόσωπό μας καθώς και η ισορροπία ως προς την ασυμμετρία του προσώπου μας.

Προτιμάται ένα τοξωτό φρύδι με έντονες γωνίες.

Σε αυτή την περίπτωση προτιμώνται φρύδια καμπυλωτά και ψηλά.

Προτιμώνται ίσια και επιμήκη φρύδια.

  • Αποτρίχωση με τσιμπιδάκι
  • Αποτρίχωση με κερί
  • Αποτρίχωση με κλωστή

 

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια απο τις παρακάτω υπηρεσίες για τα φρύδια:

Τατουάζ Φρυδιών
Συντήρηση Τατουάζ Φρυδιών
Brow Lift- Lamination

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Maria Karababa
Maria Karababa
2023-11-01
Πολύ καλή εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό και πολύ ευχάριστο περιβάλλον! Έμεινα πολύ ευχαριστημένη
Nantia Savvopoulou
Nantia Savvopoulou
2023-10-31
Είμαι πολυ ευχαριστημενη απο την εξυπηρετηση, τη συνεπεια αλλα και το αποτελεσμα. Προσεγμενη λεπτομερης δουλεια παντα, καθαρος χωρος και ευγενικα τα κοριτσια. Συστηνω ανεπιφυλακτα
Tamara Ignjic
Tamara Ignjic
2023-10-23
Great service! Amazing both manicure & pedicure. The girls are lovely, they speak English and know what they are doing. Definitely coming back.
ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
2023-10-18
Τα κορίτσια στο Casa de Beaute είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες! Συμπεριφέρονται πάντα με θετική διάθεση, ευγένεια και ενδιαφέρον προκείμενου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους.
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η απόλυτη ανανέωσή σας, βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά! Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας, την προτεινόμενη ώρα & ημέρα που επιθυμείτε να επισκεφτείτε τον χώρο μας και εμείς θα σας καλέσουμε για να κλείσουμε το ραντεβού σας.