Solarium

Η απόκτηση του ιδανικού μαυρίσματος αποτελεί για πολλούς ανθρώπους στοίχημα κάθε καλοκαίρι. Το μαύρισμα κάνει το σώμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό, σφριγηλό και απόλυτα θελκτικό. Πώς θα αποκτήσετε τροπικό μαύρισμα όλο το χρόνο, χωρίς το ενδεχόμενο εγκαύματος; Μα φυσικά με την τεχνική μαυρίσματος του solarium.

Το solarium έχει φανατικούς υποστηρικτές κατοίκους χωρών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτίθενται συχνά στον ήλιο, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης. Όμως, η υπηρεσία αυτή κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, ακόμη και σε χώρες με αρκετή ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα.

Τι είναι το solarium;

To solarium είναι μια συσκευή με λάμπες που εκπέμπουν στο σώμα υπεριώδη ακτινοβολία, όμοια με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος στο σώμα μας. Υπάρχουν δύο ειδών συσκευές, ο όρθιος θάλαμος και το σκεπαστό κρεβάτι.

Πώς λειτουργεί;

Όπως προαναφέρθηκε, οι συσκευές solarium έχουν λάμπες, οι οποίες εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία. Οι λάμπες βρίσκονται κοντά στο σώμα και η UV ακτινοβολία που εκπέμπεται κάνει το σώμα να μαυρίζει σταδιακά και ομοιόμορφα. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά και τα μάτια καλύπτονται με ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

Ευεργετικές ιδιότητες του solarium

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία  έχει ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα μας. Πιο συγκεκριμένα, η υπεριώδης ακτινοβολία της συσκευής του solarium  επιδρά θετικά κάνοντας τα παρακάτω:

 • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
 • Διαστολή αιμοφόρων αγγείων
 • Μείωση της πίεσης του αίματος
 • Αυξημένη παραγωγή της βιταμίνης D3
 • Προετοιμασία του δέρματος για την έκθεσή του στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες
 • Μείωση μυαλγιών
 • Έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση  του άγχους
 • Αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων(π.χ. λέπρα και ψωρίαση)
 • Καταπολέμηση ακμής

Εκτός από τα παραπάνω, το solarium επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του ατόμου. Η απόκτηση ομοιόμορφου μαυρίσματος προσδίδει επιπλέον αυτοπεποίθηση στο άτομο, φτιάχνοντας τη διάθεσή του.

Πόσο συχνά πρέπει να υποβάλλεται κανείς στην υπηρεσία του solarium;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η υπηρεσία του solarium θα πρέπει να εφαρμόζεται με μέτρο και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Το σταδιακό και ασφαλές μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί μετά από 4 έως 7 συνεδρίες, ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ατόμου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι συνεδρίες θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 24 ώρες για τη μέγιστη ασφάλειά σας.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το solarium απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν το τέλειο μαύρισμα, χωρίς κίνδυνο πρόκλησης κάποιου εγκαύματος. Επίσης, άτομα που υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να ενημερώσουν, έτσι ώστε οι αισθητικοί να καθορίσουν εάν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι ή όχι.

Αντενδείξεις  

Το solarium θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα ή σε περιπτώσεις που σώμα υπάρχουν πληγές. Επίσης, η υπηρεσία δεν συνιστάται σε εγκύους ή σε γυναίκες που θηλάζουν, καθώς και σε άτομα που έχουν εκδηλώσει αλλεργίες στον ήλιο.

Τι πρέπει να κάνω πριν το solarium;

Για να αποκτήσετε χρυσαφένιο μαύρισμα με τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 1. Πριν την συνεδρία θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας. Μετά την απολέπιση, το δέρμα γίνεται λείο και αποκτά ευαισθησία στο μαύρισμα.
 2. Την ημέρα της συνεδρίας, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικά  ή αρώματα, γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα σας.
 3. Θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα κοσμήματά σας πριν μπείτε στη συσκευή, για να αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα χωρίς σημάδια.
 4. Προστατεύστε τα χείλη σας χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό χειλιών. Τα χείλη μας είναι πιο ευαίσθητα από το υπόλοιπο δέρμα και η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αυτά.

Το solarium είναι η ιδανική μέθοδος για να αποκτήσετε το μαύρισμα των ονείρων σας γρήγορα και με ασφάλεια!

Το ινστιτούτο αισθητικής Casa de Beauté, βρίσκεται στην καρδιά του Χολαργού στην Αθήνα και διαθέτει εξελιγμένο και σύγχρονο εξοπλισμό. Απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό που θα σας προσφέρει το ιδανικό χρώμα που πάντα επιζητούσατε. Επικοινωνήστε μαζί τους, κλείστε το ραντεβού σας και επωφεληθείτε από τις προσφορές του μήνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Ifigeneia Faropoulou
Ifigeneia Faropoulou
2023-03-14
Great and very friendly staff. Highly recommend!
sofia papamikidi
sofia papamikidi
2023-03-08
Ωραίο αποτέλεσμα και φιλική ατμόσφαιρα από τη μεριά της Κάτιας που με εξυπηρέτησε! Στα συν το ραδιόφωνο που έπαιζε σε ωραία ένταση και με ωραιαες μουσικές! Θα ήθελα λίγη περισσότερη ποικιλία στα χρώματα, αυτό μόνο. Μου άρεσε επίσης και αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη μου ζήτησε αν μπορώ να αλλάξω την ώρα του ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθουν οι εργαζόμενες λόγω απεργίας στα ΜΜΜ.
ilia malfa
ilia malfa
2023-03-08
They where very nice and the quality of their service was great! I highly recommend them!
Κωνσταντίνος Καλλίγερος
Κωνσταντίνος Καλλίγερος
2023-03-03
Άψογη εξυπηρέτηση και πολύ καλό κλίμα!
Stefania Maistreli
Stefania Maistreli
2023-03-03
Άψογες υπηρεσίες και ευγενέστατο προσωπικό!
Γιωργος Τσαλας
Γιωργος Τσαλας
2023-03-03
Μπράβο για τις εξαιρετικές υπηρεσιες!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η απόλυτη ανανέωσή σας, βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά! Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας, την προτεινόμενη ώρα & ημέρα που επιθυμείτε να επισκεφτείτε τον χώρο μας και εμείς θα σας καλέσουμε για να κλείσουμε το ραντεβού σας.

Kαλέστε μας
Κλείστε το Ραντεβού σας